Om Skolval

Varför Skolval?

Som elev får du veta mer om hur ett val går till och hur det känns att stoppa ner din röst i valkuvertet. Men Skolval handlar också om att formulera åsikter och bilda sin egen politiska uppfattning. Många delar av vår vardag påverkas av EU, i både stort och smått. Trots det är valdeltagandet i Europaparlamentsvalet lägre än i valet till Riksdagen i Sverige. Mer kunskap om EU behövs. Var med och gör plats för samtal som leder till utveckling!

ANMÄLAN

Anmälan för Skolval 2019 är nu öppen. Valdagen hålls under perioden 9 till 24 maj, ni väljer vilket datum som passar er skola bäst.

Det kostar inget att delta i Skolval 2019, anmälan och material är helt gratis.

Anmäl er här!
Ändra er anmälan här
VAD BEHÖVS?

Arrangör

Det behövs en person som ansvarar för att valet blir av. Arrangören sköter det praktiska som att boka lokal för och informera skolan om valdagen.

Kontrollant

Det behövs en person som ansvarar för att valet går rätt till. Kontrollanten har koll på instruktionerna som behöver följas för att valresultatet ska stämma och kunna rapporteras in. Denna person behöver vara myndig senast under er skolas valdag. 

MATERIAL

Ett startpaket med material som gör det enkelt att förbereda valet skickas ut från och med februari till anmälda skolor. Valpaket skickas ut från och med april. I det finns material för er valdag som instruktioner, valsedlar och valkuvert. 

Vår hemsida och sociala medier uppdateras löpande. Håll utkik!

Följ Skolval 2019

Ansvariga organisationer

Ansvarig myndighet

Samverkande myndigheter